About & Επικοινωνία


Γειά σας και καλώς ήρθατε στη Μικρή μου Εκπατρισμένη Κουζίνα ή αλλιώς My Little Expat Kitchen.

Με λένε Μάγδα κι είμαι από την Αθήνα αλλά τα τελευταία τρία τέσσερα πέντε έξι εφτά οχτώ χρόνια κατοικώ στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στη Χάγη, με τον επίσης Έλληνα σύντροφό μου (γνωστό και ως Σ).

Λατρεύω οτιδήποτε έχει να κάνει με το φαγητό κι έχω ένα τεράστιο πάθος για τη μαγειρική καθώς με συναρπάζει η δημιουργικότητα που εμπεριέχει και το πώς επιδρά στους ανθρώπους. Γι' αυτό και πήρα την απόφαση να ξεκινήσω αυτό το blog. Ήθελα να μοιραστώ συνταγές και ιστορίες γύρω αλλά και πέρα από το φαγητό με τον υπόλοιπο κόσμο.

Συνταγές
Οι συνταγές που εμφανίζονται στο blog μου είναι από παραδοσιακές ελληνικές (φυσικά), μέχρι σύγχρονες συνταγές διεθνής κουζίνας. Μ' αρέσουν πολλά είδη μαγειρικής και θα έλεγα πως η ποικιλία είναι το νούμερο ένα χαρακτηριστικό του blog μου και των συνταγών που παρουσιάζω σ' αυτό. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά, είμαι σίγουρη πως θα βρείτε κάτι που θα σας αρέσει και που θα σας κάνει να θελήσετε να μπείτε στην κουζίνα σας και να δημιουργήσετε κάτι πεντανόστιμο.

Κείμενα
Αποφάσισα να γράφω στα Ελληνικά και στ' Αγγλικά γιατί σκοπός μου είναι ν' αγγίξω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να μπορώ να μοιραστώ και ν' ανταλλάξω ιδέες μαζί τους. Μαζί σας!

Φωτογραφίες
Όλες οι φωτογραφίες είναι παρμένες από εμένα. με τη βοήθεια της μικρής, point-and-shoot, ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής μου (Casio exilim EX-Z75), αν και εδώ και κάποιο διάστημα σκέφτομαι να πάρω DSLR· θα δούμε Από τον Νοέμβριο 2009 έως τον Μάρτιο 2013 όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με point-and-shoot Casio exilim EX-Z75. Tον Απρίλιο 2013 επιτέλους κατάφερα ν' αγοράσω DSLR και οι περισσότερες φωτογραφίες από κει και πέρα είναι τραβηγμένες με Canon EOS 650D. Δεν είμαι φωτογράφος και πριν αρχίσω να γράφω αυτό το blog, οι μοναδικές φωτογραφίες που τραβούσα ήταν αυτές διακοπών ή γενεθλίων. Συνειδητοποίησα όμως ότι μου αρέσει να φωτογραφίζω τα φαγητά μου και το κάνω πάντα όταν αυτά είναι φρεσκομαγειρεμένα. Αναγκαστικά δηλαδή, διότι λίγο αργότερα εξαφανίζονται. Τα απολαμβάνουμε εγώ, ο Σ και κάποιοι, να τολμήσω να πω, τυχεροί φίλοι και γείτονες.


Επικοινωνία
Tα σχόλια, οι παρατηρήσεις ή οι ερωτήσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα, γι' αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο mylittleexpatkitchen@gmail.com ή ν' αφήσετε κάποιο σχόλιο στο blog.
Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο Instagram, στο Facebook, στο Pinterest, στο Twitter, στο Flickr, και στο Snapchat με το username: mylilexpatkitch


Σας ευχαριστώ που περάσατε απ' την κουζίνα μου!



Τύπος, αναφορές, βραβεία ή αλλιώς "Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει"

  • Παρουσίαση στην ελληνική εφημερίδα της Αυστραλίας Νέος Κόσμος
  • Στο τέταρτο τεύχος του περιοδικού Portes με δυο συνταγές
Στο instagram:



Το My Little Expat Kitchen

στο Foodgawker:

my foodgawker gallery

και στο Tastespotting:

my photos on tastespotting


Copyright
Ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού το blog, συμπεριλαμβανομένων των κειμένων και των φωτογραφιών, προστατεύεται από copyright και είναι πνευματική ιδιοκτησία μου. Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε τα κείμενα ή τις φωτογραφίες μου χωρίς την έγκρισή μου. Παρακαλώ ζητήστε την άδειά μου.

40 comments:

  1. 12 comments: (είχαν χαθεί και τα επαναφέρω)

    Konstantina
    Γεια σου Μάγδα! Σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη:) Κι εγώ λατρεύω το μπριάμ, μου θυμίζει μανούλα:)
    March 21, 2010 10:44 PM


    Royal Coconut
    Μάγδα μου καλημέρα.. καταρχή να σου πώ ότι το μπλογκ σου μου αρέσει πάαααααααααααααρα πολύ ... διαβάζω όμως Χάγη και αναρωτιέμαι.... να υποθέρω ότι εργάζεσαι στην EPO?
    March 31, 2010 8:52 PM


    ΝΑΝΤΙΑ
    Μάγδα γεια σου!
    Σε βρήκα εντελώς τυχαία και πραγματικά ενθουσιάστηκα με το blog σου! Εσύ εδώ κάνεις λογοτεχνία, δεν παρουσιάζεις απλά λαχταριστές συνταγές! Χίλια μπράβο! Προβλέπεται να γίνομαι φανατική αναγνώστριά σου!

    Ps: ο τίτλος της τελευταίας σου ανάρτησης με τις φράουλες, είναι αγαπημένο τραγούδι από το αγαπημένο μου συγκρότημα!
    April 14, 2010 8:01 PM


    magda
    Νάντια, καλώς όρισες. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και η πόρτα της "κουζίνας" μου είναι πάντα ανοιχτή!
    Είναι πολύ όμορφο τραγούδι όντως. Μου το τραγούδαγε η μητέρα μου, μαζί με άλλα τραγούδια των Beatles, όταν ήμουν μικρή για να κοιμηθώ :)
    April 14, 2010 8:18 PM

    ReplyDelete
  2. ze me
    χαιρομαι που απο τα τυχαια βγαινουν παντα τα καλυτερααααααα.. βεβαιως εννοω τυχαια ανακαλυψη...
    October 7, 2010 11:02 AM


    magda
    Να' σαι καλά. Καλώς όρισες!
    October 7, 2010 11:16 AM


    Anonymous
    Η καλλιτεχνία στην κουζίνα ίσως είναι προνόμιο λίγων.Δεν έχω λόγια... είσαι πραγματικά ταλαντούχο άτομο και προσιτό.Αυτό τουλάχιστον εισπράττω απο τα γραφόμενά σου.Ευτυχής που κατοικείς στο εξωτερικό. O,τι καλυτερο στο μέλλον...
    October 22, 2010 9:31 PM


    magda
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Να είσαι καλά :)
    October 22, 2010 10:37 PM


    Nemo
    Γεια σου Μάγδα!

    Βρήκα το μπλογκ σου μόλις τώρα και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα. Βλέπεις, είμαι καλοφαγάς, λάτρης του καλού φαγητού και το αναγνωρίζω όταν το βλέπω !

    Να σου πω επίσης ότι μου αρέσει και ο τρόπος που γράφεις, δηλαδή μικρές παράγραφοι που διακόπτονται από τις φωτογραφίες: κείμενο «πασπαλισμένο» με εικόνες !

    Επειδή ασχολούμαι και με τη φωτογραφία, επίτρεψέ μου να σου πω ότι οι φωτογραφίες σου είναι πάρα πολύ καλές. Έχουν καλό φωτισμό, πολύ έξυπνες γωνίες λήψης και φαντασία στο στήσιμο των υλικών. Πιστεύω ότι θα στέκονταν άνετα σε ένα επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής.

    Keep cooking and shooting !
    October 26, 2010 8:39 PM


    magda
    Γειά σου Nemo, σ' ευχαριστώ πολύ! I will keep cooking and shooting :)
    October 27, 2010 12:59 PM


    Anonymous
    Μάγδα, είσαι απίθανη!!! Ο λόγος σου είναι εξαιρετικός. Μπαίνω κάθε μέρα για να δω αν υπάρχει κάτι νέο. Μου αρέσουν οι συνταγές σου, αλλά τα κείμενά σου τα βρίσκω εμπνευσμένα. Νομίζω πως όταν σκέφτομαι το θέμα μαγειρικό blog εσύ είσαι αυτή που έρχεται πρώτη πρώτη στο νου μου. Συνταγές βρίσκουμε παντού. Και μια ζωή να είχαμε να μαγειρεύουμε και πάλι δε θα μας έφτανε για να τις πραγματοποιήσουμε όλες. Εσύ όμως έχει δημιουργήσει ένα δικό σου κόσμο όπου η συνταγή, η ψυχή, ο νους, η όραση, το συναίσθημα, η φιλία, η δημιουργία (και άλλα πολλά) συνυπάρχουν ειρηνικά...
    Με απεριόριστη εκτίμηση,
    Δέσποινα
    November 5, 2010 11:28 PM


    magda
    Δέσποινα καλώς όρισες στον κόσμο μου :) Σε ευχαριστώ πολύ!
    November 6, 2010 12:59 PM

    ReplyDelete
  3. Δημήτρης από Στουτγάρδη
    είμαι φοβερά τεμπέλης στο γράψιμο, όταν όμως αντίκρισα το μπλοκ σου κι έπαθα αυτό που έπαθα άφησα την τεμπελιά κατά μέρος. στην αρχή νόμισα (διότι είχα την σελίδα στα Αγγλικά) ότι πρόκειται για μια επαγγελματική καλοστημένη ιστοσελίδα και ψαχουλεύοντας πίστεψα ότι θα πρόκειται για επαγγελματία σεφ! προς το τέλος ανακάλυψα ότι το μπλοκ έχει και ελληνική γλώσσα και αποφάσισα να διαβάσω λίγο. πραγματικά έμεινα κατάπληκτος με το βιογραφικό σου και περισσότερο με τις ικανότητες σου, πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό κόσμημα, τέτοιο που ξέρη να δημιουργεί μόνο η ελληνική φαντασία. υπέροχα!!! συγχαρητήρια!!!!!!

    ReplyDelete
  4. Δημήτρη σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και... που παραμέρησες την τεμπελιά σου για να μου αφήσεις αυτό το όμορφο μήνυμα :)

    ReplyDelete
  5. Χρόνια πολλά Μάγδα. Είμαι η Κατερίνα από Πάτρα και ανακάλυψα πρόσφατα την ιστοσελίδα σου. Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις και το πόσο αναλυτική είσαι στις συνταγές που δίνεις. Να είσαι πάντα καλά και δημιουργική!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Κατερίνα, Χρόνια Πολλά! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Να' σαι καλά!

      Delete
  6. Γεια σου Μαγδα,
    Τυχαια βρεθηκα στο τοσο ξεχωριστο ιστολογιο σου!
    Με μαγεψε η παρουσιαση που κανεις στις συνταγες σου και οι υπεροχες φωτο που παρεμβαλεις!
    Επι τελους, κατι πολυ διαφορετικο, ποιητικο θα μπορουσα να πω, μεσα στο πελαγος των κοινοτυπα παρουσιαζομενων συνταγων...
    Ευγε Μαγδα, να εισαι καλα και δυνατη και να μας συντροφευεις στα μοναχικα, πλην, δημιουργικα μας βραδυα...
    Σ'ευχαριστω που υπαρχεις και σε βρηκα!!!!
    Καλη Χρονια γεματη φαντασια και λεπτες γευσεις!
    Απο τα πανεμορφα Χανια Κρητης,
    Ηρω Β.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Ηρώ! Νιώθω πολύ όμορφα όταν διαβάζω μηνύματα σαν το δικό σου. Μου δίνουν πραγματικά κουράγιο να συνεχίσω να γράφω αυτό εδώ το blog και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου και τις συνταγές μου με όλους. Σ' ευχαριστώ! Καλή Χρονιά να έχεις!
      Τα Χανιά είναι όντως πανέμορφα, όπως και όλη η Κρήτη. Έχω μεγάλη αδυναμία σ' αυτό το νησί!

      Delete
  7. Συγχαρητήρια για το food blog σας!!

    Η Γεωδή είναι ελληνική εταιρεία που παράγει μαρμελάδες, σάλτσες και αλείμματα από φρέσκα φρούτα και λαχανικά απευθείας από την ελληνική ύπαιθρο.

    Θα μας ενδιέφερε η γνώμη σας!

    ReplyDelete
  8. Συγχαρητήρια για τις γευστικές ιδέες και φωτογραφίες!!!

    Η τριπλά σοκολατένια τούρτα/απόλαυση μας έκανε ευτυχισμένους σήμερα που κλινουμε 11 χρόνια μαζί!!!!

    Με πολλή αγάπη,

    Κατερίνα και Κώστας

    *Trondheim, Norge (σε καταλαβαίνω απόλυτα...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Κατερίνα, γειά σου Κώστα! Νόμιζα πως εγώ είμαι μακριά απ'την πατρίδα αλλά εσείς είσαστε ακόμη πιο μακριά!!
      Να τα εκατοστήσετε και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η τούρτα!

      Delete
  9. *κλείνουμε (ορθή επανάληψη) :)

    ReplyDelete
  10. Ειλικρινά, συγχαρητηρια για τις συνταγες και για τον τροπο συνταξης και περιγραφής!
    Απλά εστειλα το μηνυμα για να ξερεις ποσο εκτιμάται από πάρα πολλούς η προσπαθεια σου.
    Μακαρι να συνεχισεις με τον ιδιο ενθουσιασμο και μερακι.
    Καλα να περνας στη Χαγη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ! Σημαίνει πολλά για μένα το μήνυμά σου. Είναι πολύ όμορφο να ξέρω πως υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που εκτιμούν αυτό που κάνω. Μου δίνει δύναμη και όρεξη να συνεχίσω! Να' σαι καλά!!

      Delete
  11. Όπως σου έγραψα ήδη, θα με βλέπεις πολύ συχνά, οι φωτογραφίες σου πάρα πολύ ωραίες, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις συνταγές σου!!Και τα κείμενα σου υπέροχα! Μόλις είδα ότι μένεις εξωτερικό, όπως κι εγώ...περίπου 6 μήνες, είμαι φρέσκια ακόμη.Να περνάς όμορφα και να είσαι πάντα καλά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Είδα και γω πως μένεις Σουηδία, 6 μήνες ε; Καλό ξεκίνημα σου εύχομαι!

      Delete
  12. Γεια σου Μάγδα συντοπίτισσα! Έψαχνα για σουμάκι στην Ολλανδία και βρέθηκα εδώ :) Για πες, καλή μου, έχεις ανακαλύψει στη Χάγη σουμάκι;
    Σε χαιρετώ για τώρα κι εύχομαι καλό καλοκαίρι όπου κι αν είσαι αυτές τις μέρες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα! Εγώ το φέρνω από την Ελλάδα αλλά στη Χάγη μπορείς να το βρεις σε τούρκικα μπακάλικα.

      Delete
  13. Καλησπέρα! Το blog σου είναι πανέμορφο, τόσο αισθητικά όσο και μαγειρικά. Αποτελεί έμπνευση και για μας τους αρχάριους του διαδικτύου να καταθέσουμε και μεις τις όποιες απόψεις μας. Το δικό μου blog είναι το slowchefs.blogspot.gr. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύ όμορφες ιδέες ή, ακόμα καλύτερα, όμορφες στιγμές που μας προσφέρεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Κλεομένη. Σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη όπως και για τα καλά σου λόγια!

      Delete
    2. Συγχαρητήρια για το blog σου άψογο!

      Delete
  14. ΥΠΕΡΟΧΟ blog! Θα σε ακολουθώ,
    Ζένια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Ζένια. Σ'ευχαριστώ!

      Delete
  15. Geia sou magda! Me lene kelly kai zw ki egw sth xagh me to syntrofo mou! Hthela na se rwthsw...pou vriskeis fyllo kroustas? Egw sto Albert Heinj exw vrei mono ena gia sfoliata h pizza, kai sta alla supermarket den exw vrei! s euxaristw ek twn proterwn! Kelly

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Κέλλυ! Άντε, κι εσύ Χάγη; Φύλλο βρίσκω Κανάκη στο Sligro. Σον Albert Heijn έχει επίσης φύλλο, μια τούρκικη μάρκα αλλά είναι πολύ μικρό και καθόλου καλής ποιότητας. Επίσης στο Sligro έχει και κανταΐφι Κανάκη.

      Delete
  16. Μάγδα γεια σου.
    Με λένε Έλλη και παρακολουθώ το υπέροχο σου blog εδώ και καιρό. Το προσεγμένο σου κείμενο, οι όμορφες φωτογραφίες και η ζεστή ατμόσφαιρα που αποπνέει το κάνουν τόσο οικείο και προσιτό. Μπράβο σου! Από τα ωραιότερα και πιο επιμελημένα ελληνικά food blogs που έχω διαβάσει και που μ’ έχουν εμπνεύσει κατά καιρούς. Και μια και μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη κι ασχολία (αλλά και καταγωγή!) παίρνω το θάρρος να σε ρωτήσω πως έχεις δημιουργήσει την σελίδα «ευρετήριο συνταγών»; Αν προτιμάς να επικοινωνήσουμε απευθείας το δικό μου email θα το βρεις στο blog.
    Σ’ ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι καλή δημιουργική συνέχεια!

    ReplyDelete
  17. Γεια σου Μαγδα!!
    χαιρομαι πολυ σε "βρηκα"!!!!Αρχικα να πω οτι λατρευω την Ολλανδια!!!
    Συγχαρητηρια για το καλογουστο μπλογκ σου!Θα σε "διαβαζω" ανελλιπως!!!
    φιλια πολλα!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς την! Σ' ευχαριστώ!

      Delete
  18. Γειά σου Μάγδα! Σε συγχαίρω για την προσπάθειά σου και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συνταγές σου! Σε παρακολουθώ εδώ και καιρό και μπορώ να πω πως όποια συνταγή σου κι αν δοκίμασα ήταν μια μικρή επιτυχία. Οι φωτογραφίες μοναδικές, η γραφή σου ελκυστική και οι οδηγίες σου ακριβέστατες! Θέλω να δοκιμάσω ό,τι παρουσιάζεις αλλά δεν είναι εύκολο, καθώς κάποιος πρέπει να τα καταναλώσει όλα αυτά!
    Όλα όσα μας παρουσιάζεις είναι ξεχωριστά και πολύ νόστιμα! Σε έχω προτείνει μέχρι τώρα σε φίλους και γνωστούς κι ελπίζω να εκτιμήσουν τις συνταγές σου όσο κι εγώ!
    Σε παρακαλώ να συνεχίσεις να μας γοητεύεις με νέες συνταγές! Έχω παρακολουθήσει κατά καιρούς πολλά blogs μαγειρικής αλλά μόνο εσύ δε με έχεις απογοητεύσει ποτέ!
    Χίλια Μπράβο! Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!
    Έφη

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Έφη. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι συνταγές μου. Μου δίνεις κουράγιο και δύναμη να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω εδώ. Να' σαι καλά!!

      Delete
  19. Η προσπάθειά σου είναι εξαιρετική, οι συνταγές σου υπέροχες. Θέλω να τις δοκιμάσω όλες!!! Συγχαρητήρια και ευχές για καλή χρονιά !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Σοφία!! Να' σαι καλά!! :) Καλή Χρονιά!

      Delete
  20. Κοπελιά είσαι άπαικτη... καλό κουράγιο για τη συνέχεια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Αφροδίτη! :)

      Delete
  21. Μάγδα, Χρόνια Πολλά! Να χαίρεσαι το όνομά σου και να συνεχίσεις να μας προσφέρεις τις πολύ ωραίες συνταγές σου(από τις οποίες παρεμπιπτόντως έχω φτιάξει πάρα πολλές). Φιλιά!
    Αρετή

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Αρετή! Να' σαι καλά! Και χαίρομαι πολύ που έχεις φτιάξει συνταγές μου με επιτυχία :)

      Delete
  22. Μαγδα αρχικά, πολλά και θερμά συγχαρητήρισ για το blog και αισθητικώς αλλά και γευστικώς!!!Ο, τι έχω φτιάξει γίνεται υπέροχο και οι οδηγίες/δοσολογίες πάντα ακριβείς και σαφείς. Η ερωτησή μου αφορά το κεικ με τα μυρτιλα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αποξηραμένα;

    Σε ευχαριστω και καλυ συνεχεια.

    Πωλίνα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ Πωλίνα για τα καλά σου λόγια. Όχι, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένα. Ξεπάγωσε και στράγγιξέ τα και πρόσθεσέ τα στο κέικ.

      Delete
  23. Έβλεπα στο instagram τις φωτογραφίες σου, αλλά το blog σου είναι υπέροχο! Καλοστημένο, ωραία κείμενα, σούπερ φωτογραφίες, καθαρό και εύκολο... συγχαρητήρια και καλή συνέχεια! Λάμψε κι άλλο, μπορείς! Εύχομαι κι άλλα βραβεία κι άλλες διακρίσεις κι άλλες συνεντεύξεις... με υγεία και χαρά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Ελπίδα και σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που αποφάσισες να επισκεφθείς και το μπλογκ μου πέρα από τον λογαριασμό μου στο instagram. Να' σαι καλά!!

      Delete